Mitt liv i Kongo

7 månader med fotboll, värme, maniok och folk som ropar mundele!

Första veckan i Kongo

Kategori: Allmänt

Nu har det gått nästan en vecka sedan vi kom hit. Det har varit en ganska lugn vecka vilket är skönt eftersom det varit många nya intryck men även lite segt ibland då vi varit mycket inne på rummet på ASUdh. När man kommer till ett nytt land där man inte känner någon eller inte kan språket särskilt bra är det lite svårt att veta vad man ska hitta på men vi har haft det bra ändå och fått se en hel del saker. Senare idag ska vi till Tomas Ankara, en av fotbollsanläggningarna så efter det har vi varit runt på alla tre anläggningarna. När vi var och besökte Mfilo som är den största anläggningen spelade vi lite fotboll tillsammans med några barn där och då helt plötsligt kommer några småttingar och börjar ropa: Chinoise, chinoise! Dom trodde alltså att vi var kineser vilket var lite kul men inte helt konstigt eftersom det finns en hel del kineser här i Brazzaville. I lördags var vi och kollade på en fotbollsmatch där lag från högsta divisionen här i Kongo spelade, kul att få kolla på lite fotboll. Igår var det söndag vilket innebar vårt första kyrkobesök, gudstjänsten vi var på var inte helt olik våra i Sverige så vi har blivit lovade att nästa söndag ska vi få gå på en typisk kongolesisk gudstjänst, det ska bli spännande! Igår var vi även på bio och såg filmen "En oväntad vänskap", det gick oväntat bra att hänga med i filmen med tanke på språket så det var kul.
 
 
För er som undrar hur nära det egentligen är till Kinshasa så ser ni på bilden, Att åka över med båt tar bara 10 minuter, verkligen häftigt att det är så nära. Vi var ute och gick en promenad igårkväll efter att ha varit ute och ätit och på kvällen när allting är upplyst är det himla fint!

Kommentarer

  • Ellen säger:

    Du får skriva en bok, det är jätte kul att läsa om ditt äventyr!

    Svar: Haha! Förresten jag har sett militärer här fast dom verkar inte så farliga! ;)
    Stina Holmqvist

    2012-10-16 | 12:02:51
  • Ellen säger:

    Krokodiler också ;)?

    Svar: Nej det har jag inte sett än! ;)
    Stina Holmqvist

    2012-10-16 | 15:34:48
  • Mamma nickan säger:

    Hej Stina! Kul att höra från dej igen, det gick inget bra att skypa i helgen men vi gör väl nya försök. Skriv gärna mer i din blogg, vi är många som vill läsa om dina upplevelser. Hur är maten, kan ni sova på nätterna, går det bra med språket. Berätta gärna hur en dag kan se ut. Har Maria kommit ner än?
    Vi hörs snart igen. Kramar från oss alla!

    Svar: Jag tror att det är svårt att Skypa här eftersom det ofta är så dåligt internet men vi får försöka igen. Jag bloggar så ofta jag kan, men eftersom man inte kan förutse när man kommer ha internet är det inte så lätt. Jag ska försöka skriva om detta. Maria kom ner i lördags. Kram
    Stina Holmqvist

    2012-10-16 | 17:35:48
  • Sara Nyberg säger:

    Härligt och läsa.......Kram

    2012-10-17 | 10:15:53
  • E säger:

    Hittade militär i batmanuniformer..
    Du får skriva blogginlägg och förbereda klart allt och sen uppdatera bloggen direkt när du får internet =)
    För alla vill ju läsa!

    Svar: Haha oj, det var udda! Japp, jag ska försöka göra detta! :)
    Stina Holmqvist

    2012-10-17 | 14:18:00
  • Kerstin Kvernes säger:

    Tack för alla trevliga berättelser. Spännande att läsa. Undrar om Du sover på andra våningen i det stora huset med trapporna på framsidan (=ut mot gatan)?
    Undrar om Du sover i mina föräldrars sovrum eller där jag sov på den inbyggda verandan? Annars var bor Du och Alexandra?
    Kerstin

    Svar: Hej Kerstin! Det stämmer att vi bor på andra våningen med fönster ut mot en balkong som är mot vägen. På tisdag flyttar vi till familjerna, jag ska bo i Bacongo och Alexandra i Plateau de 15 ans.
    Stina Holmqvist

    2012-10-18 | 13:55:52
  • Tomas Hammar säger:

    Salu Stina!
    Gott att läsa. Snart ropar man mondele, mondele också efter er. Och ni kan vara lugna, snart har ni fullt upp att göra. Ta vara på veckorna acklimatisera er. Ser framemot att träffas så småningom. Om Alexandra har en egen blogg så vill jag gärna få hjälp att hitta det. Hälsa alla! Tomas

    Svar: Salut Tomas!Vi har allt varit med om att de ropar mondele också. Ja det känns ju som att när fotbollen drar igång om några veckor blir det fullt upp. Vi ser också fram emot att träffa dig snart. Alexandra har en blogg som heter alexandrasegerqvist.wordpress.com
    Vi ska hälsa till alla som kan tänkas känna dig!
    Stina Holmqvist

    2012-10-18 | 21:38:09

Kommentera inlägget här: